IJssoorten

Gourmet ijsblokjes

De Gourmet-ijsblokjes van Scotsman zijn kristalhelder, puur, hard en traag smeltend. De snelle afkoelende werking en langzame verdunning zorgen voor een langdurige afkoeling van de drank. Gourmet-ijsblokjes worden gevormd door water op een onderkoelde horizontale verdamper te sproeien. Door de afkoeling naar het vriespunt slaan de in het water opgeloste mineralen neer. De mineralen worden dus niet ingevroren in het ijs omdat ze door het stromende water worden weggespoeld naar het waterreservoir. Tijdens de ontdooicyclus, wanneer de machine vers water neemt, verdwijnen ze dan met het spoelwater naar de afvoer. Er blijft een massief, glashelder ijsblokje van puur water zonder mineralen over. De Gourmet-ijsblokjes zijn dus zuiverder dan het water waaruit ze gemaakt zijn!

Klassieke ijsblokjes

Het klassieke ijsblokje met zes zijden zorgt dankzij het grote oppervlak voor een snelle koeling van alle dranken. Klassieke ijsblokjes zijn geschikt voor ieder glas en elke beker. De grote, machinaal vervaardigde verticale verdamper garandeert grote ijsproductie tegen lagere bedrijfskosten. Verkrijgbaar in verschillende maten en zeer gewaardeerd in Quick Service Restaurants en koffieketens.

Cubeletijs

Compact samengeperst schilferijs in onregelmatige chips. Cubelet-ijs is, ter vervanging van de klassieke ijsblokjes, geschikt voor diverse toepassingen. Zeer geschikt om te gebruiken in koolzuurhoudende dranken, smoothies en perfect voor presentatie van voedsel. Langzaam smeltend, gemakkelijk te gebruiken en handsfree te doseren en daardoor een zeer succesvolle ijssoort.

Schilferijs

IJs in zijn meest natuurlijke vorm dat zich vormt bij een temperatuur van net onder nul graden Celsius. Zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen zoals koeldisplays en het gekoeld transport van verse vis, maar ook voor gekoelde drankjes. Champagne- en wijnflessen worden door schilferijs bliksemsnel gekoeld omdat het ijs rechtstreeks tegen de wand van de fles smelt en zo de warmte er meteen uit haalt. Er zijn twee varianten: schilferijs met 25% resterend water en super schilferijs met 15% resterend water.

Koop dit product online bij
Deze website functioneert niet optimaal in Internet Explorer. Voor een goed werkende website adviseren wij u een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Edge of Firefox te gebruiken. Internet Explorer is verouderd en de ondersteuning voor deze browser komt te vervallen. Microsoft adviseert daarom ook Internet Explorer niet meer te gebruiken.