
2016
World Coffee in Good Spirits
Wereldkampioen
2019
World Barista Championship
Runner-Up
Bij Scotsman hebben we een passie voor koffie
Ongeacht welke stijl het beste bij jou past – filterkoffie, espresso, drip brew, geperst of anders – wij vinden dat koffie altijd perfect gemaakt en gepresenteerd moet worden. Michalis Dimitrakopoulos helpt ons de koffie- en ijscultuur te koesteren.
Mijn keuze voor Scotsman ijs
Ik gebruik uitsluitend Scotsman ijs omdat het perfect is voor elke situatie. Ze maken gewoon heel goed ijs.
De kwaliteit en de hardheid zijn fantastisch voor barista’s zoals ik.
Absolute helderheid zonder witte kleur, een laag mineraalgehalte en de trage smelttijd garanderen elke keer een perfect resultaat.

Gourmet ijs
Er is geen beter ijs voor cold brew, espressovariaties en cold drip. De lange smelttijd verbetert de smaakbeleving en zorgt ervoor dat de kwaliteit en aroma’s perfect behouden blijven.

Cubelet ijs
Perfect voor mixdranken, cocktails en smoothies. Cubelet ijs verbetert de kleuren van alle ingrediënten.

Klassieke ijsblokjes
Ideaal voor het blenden en de keuze van veel koffieketens. De klassiek gevormde ijsblokjes minimaliseren de mengtijd en zorgen voor een uitzonderlijke textuur van de drank.
Mijn recepten
IJs is onmisbaar in mijn favoriete recepten. Ik gebruik altijd Scotsman ijs.
De kwaliteit en hardheid is geweldig. Het is kristalhelder, puur en traag smeltend.

Coffee Negroni
20 ml Campari
25 ml Gin
20 ml Rode vermout
20 ml Cold brew
Giet alle ingrediënten in een mixbeker met Scotsman Gourmet ijs en roer 40 keer. Serveer in een ouderwets glas met Gourmet ijs en garneer met sinaasappelschil.
Manier van koffie-extractie:
Cold brew
Type ijs:
Scotsman Gourmet ijs

Asia
10 ml Gembersiroop
15 ml Passievruchtensap
15 ml Vanillesiroop
40 ml Rum
10 ml Cold brew
Giet alle ingrediënten met Scotsman Gourmet ijs in een cocktailshaker en schud goed door. Serveer in een lang glas met Scotsman Cubelet ijs en garneer met munt en gember.
Manier van koffie-extractie:
Cold brew
Type ijs:
Scotsman Cubelet ijs

Milk-blend
60 ml Amandelmelk
10 ml Karamelsiroop
30 ml Cold brew
30 ml Rum
Giet alle ingrediënten in een mixbeker met Scotsman halve klassieke ijsblokjes en roer goed door. Serveer in een groot glas.
Manier van koffie-extractie:
Cold brew
Type ijs:
Scotsman Klassieke ijsblokjes

Michalis’s Choice
30 ml Cranberrysap
40 ml Rum
15 ml Karamelsiroop
20 ml Cold drip
15 ml Ananassap
Giet alle ingrediënten met Scotsman Gourmet ijs in een cocktailshaker en schud goed door. Serveer in een lang glas met Scotsman Cubelet ijs. Garneer met een stuk ananas.
Manier van koffie-extractie:
Cold drip
Type ijs:
Scotsman Cubelet ijs